Model CV în format European

Modele de CV în format European

Ce este un CV?

Denumirea comună de CV este abrevierea din limba latină a Curriculum Vitae: Curriculum - program și Vitae - viață. Principalul obiectiv al unui CV este acela de a face o imagine despre persoana de care aparține.

Scopul principal al unui CV este acela de a informa angajatorul despre tine, experiența ta de lucru, abilitățile și educația pe care le deții. De aceea CV-ul este unul dintre cele mai importante elemente atunci când aplici pentru un job.

In analizarea unei candidaturi pentru ocuparea unui post, angajatorul are nevoie de un minimum de informatii despre persoana în cauză, de aceea, oricine se află in cautarea unui loc de muncă va trebui să învete să-și redacteze o scurtă biografie, denumită Curriculum vitae. Acest Curriculum vitae (CV) va sta la baza unei prime trieri a candidatilor, prin urmare retineți că:

  • Un CV este mai mult decât un document personal, este un mijloc de a te promova pe tine însuți, deci "Nu vă subestimați!", încercați să vă puneți într-o lumină cât mai bună fară a distorsiona adevărul: Nu mințiți!
  • Un CV nu este o simpla însiruire de ani, slujbe, școli urmate, el trebuie sa scoata in evidenta cele mai importante realizari ale tale, astfel încat angajatorul să fie convins că ești persoana pe care o cauta.

CV Europass - ce este si cum se completeaza?

CV-ul Europass este un document standardizat la nivel european prin care candidatii isi descriu competentele si calificarile. CV-ul Europass online inlocuieste CV-ul european lansat acum 15 ani.
Spre deosebire de CV-urile unui designer sau al unui fotograf care pun mai mult accent pe aspect, pe portofoliile acestora si pe abilitatile creative, CV-ul online Europass evidentiaza aptitudinile si realizarile tale profesionale, indiferent de domeniul in care activezi;

  • Este disponibil in peste 25 de limbi straine, deci iti poti crea CV-ul Europass online in romana;
  • Modelul este universal acceptat in statele membre ale Uniuniii Europene, dar si in alte state;
  • Modelul de CV europass este recunoscut de angajatorii din privat si din mediul public, atat din Romania, cat si din strainatate.

CV-ul Europass poate fi completat online, folosind editorul de pe website-ul Europass: click aici

Modele de CV in format European și intrucțiuni de completare
Limbă Model CV European Instructiuni pentru completarea CV-ului Model CV European completat
Romană descarcă descarcă descarcă
Germană descarcă descarcă descarcă
Engleză descarcă descarcă descarcă